Składniki:
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciastka szybko posiekać i zagnieść (można również wyrobić w malakserze).
Z ciasta uformować kulę, lekko spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 40 minut.
Po tym czasie ciasto wyjąć z lodówki, formować palce (powinny być trochę cieńsze od Waszych palców – w piekarniku urosną), na końcu ciastka wciskając migdał (może być przecięty na pół, by paznokcie były cieńsze).
Piecz paluchy wiedźmy przez 15 minut w temperaturze 180 C.
Paluchy wiedźmy możesz wzbogacić o jeszcze jeden dodatek, dzięki któremu będą wyglądać jak ociekające krwią. W tej roli doskonale sprawdzi się... dżem malinowy lub gęsty syrop z czerwonych owoców.
Wyglądają okropnie, ale są bardzo pyszne i kruche nawet jak poleżą kilka dni.